Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 20.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

Geschiedenis

De geschiedenis van de Big Green Egg barbecue is ontstaan in Oost-Azië. Zo’n 3000 jaar geleden werd er in China een soort kleioven ontwikkeld. De Japanners namen het principe van deze kleioven over, en noemden deze kamado, wat oven en vuurplaats betekent.

Net na de Tweede Wereldoorlog werd de Kamodo door de Amerikanen in Japan ontdekt. Duizenden Amerikaanse soldaten namen deze kleioven mee naar huis. De kleioven had een grote indruk gemaakt op de mensen en zo begon het grote succes van de Big Green Egg.

In 1974 werd de eerste Big Green Egg geïntroduceerd. Niet vervaardigd van breekbaar klei, maar van keramiek. Deze Big Green Egg was ontwikkeld door de NASA. Ook werden in 1974 de eerste winkels geopend die Big Green Egg barbecues gingen verkopen. De verkopers luisterden echt naar de wensen en de tips van hun klanten, en zo lukte het om de griltechniek nog verder te perfectioneren. Er werd zelfs techniek uit de ruimtevaart ingezet. Daarnaast ontwikkelden de ingenieurs een techniek om de warmte vasthoudende eigenschappen van de barbecue verder te verhogen.

Big Green Egg

Het unieke aan de Big Green Egg barbecue is, dat u er niet alleen mee kunt barbecueën. U kunt de Big Green Egg barbecue ook gebruiken voor het bakken, braden, koken, roken en grillen van allerlei soorten voedsel zoals vlees, vis, groente en fruit. U kunt er zelfs complete maaltijden in bereiden.

Door het warmtecirculatiesysteem blijven de smaak, geur en kleur van de voedingsmiddelen optimaal behouden. En door de rondom verwarming wordt het voedsel sneller bereid en droogt het niet uit. De Big Green Egg is gemaakt van dik, hittebestendig keramiek dat zeer hoge temperaturen kan verdragen van maar liefst >1100o C.

De Big Green Egg kan het hele jaar door gebruikt worden, en kan gewoon buiten blijven staan. De Big Green Egg is weer en windbestendig en het keramiek van de barbecue roest niet. Daarnaast kan hij temperaturen verdragen van maar liefst -30o C tot wel 400 graden Celsius. Ook is de Big Green Egg gemakkelijk schoon te maken, want de barbecue is geheel zelfreinigend. Wel is het aan te raden om het porseleinen rooster te ontdoen van grove vleesresten die zijn achtergelaten, u kunt dit doen met behulp van een koperen borsteltje. Bekijk ook alle accessoires waarmee u uw Big Green Egg kunt optimaliseren.

X